Heeft u vragen over het Jeugdwerk? Stel deze via de genoemde contactgegevens of via het contactformulier.


Jeugdcommissie

De jeugdcommissie is een overkoepelend orgaan van alle jeugdverenigingen.
Alles wat met het jeugdwerk te maken heeft valt hier onder zoals de catechisatie, zondagsschool, jeugdwerk 11+ en jeugdwerk 15+.

Indien er vragen zijn neem dan contact op met jeugdouderling Bas van Ginkel of u kunt uw vraag stellen middels het contactformulier.


Catechisatie

Je bent als kind gedoopt, maar wat betekent dat eigenlijk? En wat heeft dat te zeggen voor je dagelijks leven op school, met je vrienden? Met welke belofte ga je dan eigenlijk door het leven en wie heeft wat beloofd? Welke grenzen trekt God in jouw leven en welke deuren doet hij open? Welke plaats mag jij hebben in de Kerk, zowel de Kerk hier plaatselijk alsook de wereldwijde Kerk. Want de Kerk van de Here Jezus omvat alle volken.
Op de catechisaties gaan we daar dieper op in. Als hier vragen over zijn dan kunt u of jij die altijd stellen aan de wijkouderling.

Voor de leeftijd 12-17 jaar worden de catechisaties gehouden op maandagen en dinsdagen:
Groep 1: kinderen uit klas 1 en 2 van het vervolgonderwijs
Groep 2: kinderen uit klas 3 en 4 van het vervolgonderwijs
Groep 3: zitten meestal in klas 5 en 6 van het vervolgonderwijs of werken en in de leeftijd vanaf 16 tot 17 jaar

De exacte tijden worden jullie nog medegedeeld bij het begin van het winterwerk via de Klokkenluider en de afkondigingen. Momenteel vinden de catechisaties online plaats. Voor de link naar deze online catechisaties kunt u of jij de nieuwsbrief raadplegen.

Niet iedereen is als kind gedoopt. En ook doet niet iedereen op jonge leeftijd geloofsbelijdenis. Voor hen is er de 18+ groep. Allen die 18 jaar of ouder zijn en ook zij die overwegen belijdens te doen zijn van harte welkom op deze kring. Op deze catechisatie gaan we meer de diepte in en proberen het geloof in zijn onderlinge samenhang wat beter te begrijpen. Meedoen aan deze catechisatie betekent niet dat je verplicht bent om aan het einde van het jaar belijdenis te doen. Maar het is goed mogelijk dat je op deze kring groeit in geloof en dat je aan het einde van het seizoen verlangt om belijdenis te doen. Deze kring zal vermoedelijk vooral uit jonge mensen bestaan maar ook als u wat ouder bent( dat wil zeggen boven de dertig) en speelt met de gedachte om belijdenis te doen, kom dan naar deze kring.

De catechesegroep 18+/Belijdeniscatechisatie komt bijeen op een moment dat dat de deelnemers en de leiding het beste uitkomt. De exacte tijden worden jullie nog medegedeeld bij het begin van het winterwerk via de Klokkenluider en de afkondigingen.

Als regel wordt gehouden dat men voorafgaand aan de belijdenis minstens een jaar de belijdeniscatechese heeft gevolgd. Volgens de kerkorde onderzoekt de kerkenraad of openbare belijdenis van het geloof kan worden afgelegd. Na het doen van belijdenis is men in onze wijkgemeente stemgerechtigd lidmaat en mag men aan het avondmaal deelnemen.

Hartelijke groet en tot ziens!


Jeugdwerk 11 – 15 jaar

Ben je tussen de 11 en 15 jaar en je wilt eens wat anders dan thuis op de bank voor de buis? Kom dan twee keer per maand naar het jeugdwerk! We komen samen op de vrijdag of zaterdagavond. Wat je kunt verwachten is: zwemmen, schaatsen, lasergamen, vossenjacht, survival, maar ook inhoud (zoals kerstviering, HGJB-avonden) en vele andere leuke dingen!

Voor aanmelding of meer informatie kan jij/kunt u contact opnemen met: Anita Loenhout of Nelleke van de Heuvel via het contactformulier.


Jeugdwerk 15+

Wil jij nieuwe vrienden ontmoeten, discussieren in een relaxte omgeving en ervaren hoe God werkt door de bijbel en mensen om jou heen? Dan hebben wij de ultieme zondagavond bestemming voor jou gevonden: Ons honk aan de Haarweg in Overberg. Wij zijn een groep toffe jongeren die het niet alleen leuk vindt om te chillen, maar ook wel van een beetje uitdaging houdt. God en de Bijbel staan centraal en de gesprekken hierover zijn open en vertrouwelijk. Naast de avond 1x in de maand op zondag, doen we ook nog andere dingen, zoals een maatschappelijk activiteit, bowlen, geldinzamelingsactie, schaatsen en een slotactiviteit.

Ben je 15 jaar of ga je naar de 3de klas? dan ben je van harte welkom . We beginnen rond 20:00, na de avonddienst. Neem gerust vrienden mee want iedereen is welkom!

Mocht je vragen hebben, bel/sms/app met een van de commissieleden:

Frans Verbeek, Patricia Leeuwdrent, Chris Groothuis, Angela Groothuis en Michelle van den Berg of via het contactformulier.