Zondagsschool ‘De Goede Herder’

Elke zondagmorgen beginnen wij onze morgen bij u in de kerk, na de wetlezing gaan wij naar ‘De Wegwijzer’. Hier kunnen de kinderen het evangelie op hun eigen niveau te horen krijgen. Iedereen die in groep 1 tot en met groep 8 zit, is van harte welkom. Neem gerust ook een keer een vriendje of vriendinnetje mee! Bij de zondagsschool wordt elke zondag een verhaal uit de Bijbel verteld, aansluitend bij dit verhaal maken we een knutselwerkje, een quiz of een puzzel, zodat het verhaal beter begrepen wordt. Ook bidden en danken we samen en zingen we samen uit ‘Op Toonhoogte’. In de oudste groep werken we met ‘On Track’. Met deze kinderen werken we in 2 jaar tijd het oude en nieuwe testament door en door middel van deze methode proberen we met deze kinderen de diepte in te gaan. ‘On track’ werkt met een werkboekje en tijdlijn met stickers voor de kinderen. De kinderen van de zondagsschool blijven ook regelmatig in de kerk. Voor de midden groep ( 5 en 6) en de oudste groep (groep 7 en 8) is dit elke eerste zondag van de maand. Ook zijn we met bijzondere diensten (Kerst, Pasen, Pinksteren) in de kerk te vinden. De jongste groep (groep 1 t/m 4) is er dan ook bij. In de zomer- en kerstvakantie is er geen zondagsschool.

Zondagsschool Thuis

Het duurt waarschijnlijk nog even voordat we weer kunnen starten met de zondagsschool. Nu willen we
de kinderen op een toegankelijke manier gaan betrekken bij de (ochtend)dienst! Vanaf deze zondag worden er bij het Bijbelgedeelte van de dienst verwerkingen voor verschillende leeftijden opgezocht en/of gemaakt. Denk aan kleurplaten, puzzels, quiz, pen de preek, knutsel, liederen of een bijpassend filmpje. De zondagsschool zal dit versturen naar de ouders waarvan het emailadres bij hen bekend is. U kunt dan uit de documenten hetgeen uitprinten wat voor uw kind(eren) geschikt is. Mocht het uitprinten een probleem zijn, dan kunnen wij dat gemakkelijk samen met u oplossen. Wilt u deze verwerkingen ontvangen, maar staat u nog niet in het mailbestand van de zondagsschool, stuur dan een berichtje naar: zondagsschooloverberg@gmail.com. Tussen het gebed en de Bijbellezing gaan we een bekend kinderlied uit Op Toonhoogte zingen, zodat de kinderen thuis of in de kerk in ieder geval één lied voluit mee kunnen zingen.

Wees welkom op zondagsschool ‘De Goede Herder’!

Heeft u vragen dan kunt u altijd via het contactformulier contact met mij opnemen.

Berlinda van Ginkel


Kinderoppas

Voor  de allerkleinste kinderen (0-4 jaar)is er tijdens de Eredienst oppas aanwezig in de naast gelegen basisschool De Wegwijzer.
We mogen daar gebruik maken van een kindvriendelijke ruimte.
De kinderen genieten van het speelgoed maar vooral ook van elkaar.
Na even te hebben gespeeld is het tijd voor een mooi Bijbelverhaal.
We gebruiken afwisselend de prentenbijbel van Marijke ten Cate en de kinderbijbel van Kees de Kort.
Het is fijn als uw zoon of dochter naast de lievelingsknuffel, een pakje of een beker drinken meebrengt.
Met een team van 8 enthousiaste vrijwilligsters, ondersteunt door evenzoveel tieners, staan we vanaf 9:45 klaar om uw kleintje een fijn uur te bezorgen.
(In de zomervakantie van de basisschool is er tijdens de morgendiensten geen kinderoppas).
We hebben een collectebusje voor een vrijwillige bijdrage, waar wij dan weer knutselmaterialen e.d. voor kunnen kopen.
Want knutselen doen we maar wat graag.

Uw kleintje is bij ons in goede handen: van harte welkom dus!

Heeft u vragen dan kunt u altijd via het contactformulier contact met mij opnemen.
Samen komen we er vast wel uit!

Margrit van Ginkel