Ds. Arjan de Kwaadsteniet

Geboren ben ik in Reeuwijk, een dorpje in de buurt van Gouda. Op 22 april 1973. Eerste Paasdag in dat jaar. Eigenlijk drie weken te vroeg. Voluit heet ik Adrianus Leendert de Kwaadsteniet en ik ben enig kind.  Waddinxveen is de plaats waar ik op ben gegroeid. Mijn eerste baantje van enige betekenis vond ik er in de glastuinbouw. Lager onderwijs ontving ik in Waddinxveen en voor middelbaar onderwijs fietste ik naar Gouda. Van de periode op de middelbare school heb ik intens genoten. Student ben ik aan de Universiteit Utrecht geweest. Eerst studeerde ik er sociale wetenschappen, later werd dat theologie. Van die studie boeide me zo ongeveer alles, de dogmatische bezinning echter het meest. Tijdens mijn studie heb ik in allerlei besturen gezeten. In het bestuur van het dispuut waar ik lid van was, in het bestuur van de faculteit en in het bestuur van de soos voor jongeren die er was naast onze kerk.

Eerste Kerstdag van 2001 leidde ik voor het eerst een dienst. In het kerkje van Kortenhoef. Na deze dienst zijn er honderden gevolgd. Overal en nergens. Naast de studie werkte ik voor kortere of langere tijd in gemeentes. Meestal om te helpen de periode zonder predikant door te komen. Steeds parttime. Mijn eerste voltijdsaanstelling kreeg ik in de gemeente waar ik bij hoorde, die van Delfshaven. Ik ging er voor zes en dertig uur per week als pastoraal werker aan de slag. Sinds 13 mei 2005 ben ik met Marjan Alssema getrouwd. Zij is epidemioloog en werkt bij de Gezondheidsraad. Samen hebben we drie kinderen. Allemaal jongens. Aris (2007), Thomas (2010) en Mart (2014).

17 maart 2013 is voor mij een bijzondere datum. Op die dag werd ik in de Nieuwe Kerk van Heenweg in het ambt bevestigd. Aansluitend heb ik voor de duur van zeven jaar, vijf maanden en dertien dagen in de Hervormde Gemeente van ‘s-Gravenzande gewerkt. Dat heeft me diepgaand gevormd. In de zomer van 2020 nam ik het beroep uit Overberg aan. We verhuisden naar hier en op 6 september werd ik aan de gemeente rond de Efrathakerk verbonden.

Vanaf dat moment ben ik de Overbergse predikant. Part-time doch volwaardig!

U kunt mij bereiken op telefoonnummer: 0343-706447